Nieuwe regelgeving

Op 1 januari 2015 is de nieuwe regelgeving rondom het vergoeden en verstrekken aan uw medewerkers van start gegaan; de werkkostenregeling 2015. Stoelmassages vallen ook in 2016 onder de ARBO voorzieningen en hebben binnen de WKR een extra gunstige regeling.

Onder de nieuwe regeling werkt het heel simpel. U mag als werkgever vrijwel alles vergoeden en verstrekken aan uw werknemers, zolang u er maar voor zorgt dat u onder een bepaald drempelbedrag blijft. Dit drempelbedrag is vanaf 1 januari 2015 gezet op 1,2 % van de totale fiscale loonsom van de loonsom van uw organisatie (de zogenaamde forfaitaire ruimte). Zolang u niet meer vergoedt dan dit bedrag, hoeft u geen (zeer strenge) eindheffing van 80% aan de Belastingdienst te betalen. U hoeft ook niet te verantwoorden waar u het bedrag aan uit heeft gegeven. Bedrijven hoeven deze vergoedingen onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf.

Simpel gezegd heeft u bij het vergoeden of verstrekken twee keuzes. De eerste keuze; hetgeen u vergoedt of verstrekt wordt als loon van de werknemer aangemerkt, hier betaalt u dus loonbelasting over. De tweede keuze; hetgeen u vergoedt of verstrekt wordt als eindheffingsloon ingedeeld in de forfaitaire ruimte, u kunt nu onbelast vergoeden en/of verstrekken (zolang u binnen de 1.2% blijft).
Bron: http://www.werkkostenregeling-wkr.nl/werkkostenreg…